close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Maltézský králík

3. prosince 2019 v 16:30 | Čarodějka |  Maso
Na jednoho králíka budete potřebovat:
2 větší cibule
rozporcovaného králíka
3 mrkve
1 větší petržel
kus celeru
1 láhev dobrého červeného vína- chutove je dobrý merlot nebo cabernet sauvignon
8 stroužků česneku
lžičku rajského protlaku
Nasekaná rajčata - ca ½ plechovky
Koření: pepř celý ca 6 kuliček, 1 bobkový list, ca 4 cm skořice celé, ca 4 kuličky nového koření sůl, můžete přidat i kousek čerstvé rozmarýny
Nasekáte cibuli a kořenovou zeleninu, osolite ji a osmahněte na oleji ve velkém hrnci. Přidejte naporcovaného králíka (nevykosťuje se). Když se králík trošku zatáhne, zalejte ho vínem, přidejte rajský protlak, rajčata, 4 stroužky rozetřeného česneku a koření. Pomalu vařte asi tři hodiny a poté přidejte zbytek rozetřeného česneku a vařte dalších 45 minut.
Až je králík krásně měkký, vyjměte koření a maso z hrnce a přidejte trochu vody a zeleninu rozmixujte. Povačte asi deset minut a můžete servírovat.
Jako příloha se podávájí šťouchané brambory.
Osobně začínám vařit králíka den před konzumací a nechám ho přes noc zaležet. Druhý den přidám druhou várku česneku a již ho nechám jen povařit 45 minut. Když navíc pak dáte maso na chvilku na pařáček, tak bude krásně vláčné.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama