Domácí přítel

30. listopadu 2009 v 0:06 | Čarodějka |  Cukroví
Domácí přítel je recept, který má v naší rodině již dlouholetou tradici. Pekla ho již i moje babička. Cukroví je tvrdší a proto ho nedoporučuji pro lidi, kteří mají problémy se zuby. V Itálii se peče podobné cukroví, jen místo lískových ořechů se do něj dávají mandle
Doba pečení: 45 minut
Teplota: 190 stupňů

Ingredience:
1 vejce
80 g jemného krystalového cukru
120 g hladké mouky
ca 50 g lískových ořechů

Postup:
Všechny ingredience zamíchejte a vypracujte těsto. Těsto rozválejte na štolu a doprostřed klaďte lískové ořechy ve dvou řadách. Uzavřete štolu a dejte na plech. Před pečením štolu potřete žloutkem. Po upečení ihned nakrájejte asi na 1 cm široké kousky a obalte je v moučkovém cukru. Po vychladnutí cukroví ztvrdne. Cukroví uchovejte v krabici na chladném místě. Já je nechávám na balkoně. Trošku pak změkne.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama