Dezert ze zakysané smetany, broskví a borůvek

16. listopadu 2009 v 23:05 | Čarodějka |  Dezerty
Pokud máte chuť na něco sladkého anebo se k vám řítí nějaká návštěva a vám se nechce péct, tak vyzkoušejte tento recept. Nejvhodnější je použít formu na biskupský chlebíček. Tento recept je psán na střední velikost.

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10


Ingredience:

250 g plnotučného tvarohu
450 g zakysané smetany
1 sáček světlé želatiny
3 dcl šťávy ze zavařených broskví
Broskvový komport
Trochu moučkového cukru
1 velkého panáka rumu nebo rumové tresti
3 lžíce borůvek
1 balíček dětských piškotů
2 dcl šlehačky
20 g másla

Postup:

Ohřej šťávu z broskví a smíchej jí s želatinou. Vymaž si formu trošku olejem a nalej do ní želatinu a nech jí ztuhnout. Mezitím si nakrájej broskve asi na 3 mm široká půl kolečka. Vyšlehej šlehačku a jemně ji smíchej s tvarohem, zakysanou smetanou, cukrem a polovinou rumu. Zbytek šťávy z broskví nalej do misky se zbytkem rumu.
Na ztuhlou želatinu polož broskve tak, aby vytvořily kruh a doprostřed dej borůvky. Přes to dej tochu krému a uhlaď jej. Poté namáčej piškoty do šťávy s rumem a klaď je vedle sebe na krém. Přidej další vrstvu krému a na ní broskve vedle sebe. A takto opakuj ještě s piškoty. Polovinu sáčku piškotů rozdrť nebo posekej. Rozpusť v pánvi máslo a přidej rozdrcené piškoty. Vypni sporák a míchej piškoty na pánvi tak dlouho, dokud neabsorbují všechno máslo. Poté je navrstvi na krém a lehce je udusej. Dezert dej na půl hodiny do mražáku a pak jej nech ještě hodinu odležet v lednici.

Až je recept zaleřený, tak jej můžeš vyklopit z formy na tác.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama