Švestkovo-brusinková omáčka

25. října 2009 v 1:11 | Čarodějka |  Apetizers
Tuto omáčku jsem vymyslela zcela sama bez jakékoliv inspirace a servírovala ji spolu s losí paštikou. Omáčka není jen sladkokyselá, ale díky brusinkám má lehce nahořklou chuť, která je mírně zvýrazněna chilim.

Celková doba přípravy: 20 minut
Jako přílohový dip k divočině nebo patê pro 4 osoby

Pro výrobu této omáčky budeš potřebovat:
5 švestek
4 lžíce červeného vína
2 lžíce čerstvých brusinek (lze nahradit zavařeninou, ale použijte pak méně cukru)
2 lžíce cukru
Špetku soli
Trošičku sušeného mletého chili jen pro zvýraznění chuťi

Postup:
Vypeckuj švestky a nakrájej je na kostičky. Vlož švestky do kastrolu, vlej tam červené víno a přidej cukr. Pokud se ti bude zdát, že se váno hodně vyvařilo a švestky nejsou dostatečně měkké, můžeš přidat trochu vody. Před koncem vaření přidej špetku soli a trošicčku chili a nech povařit asi 20 sec. Směs pak přepasíruj přes síto. Výsledkem bude hustá jemná omáčka.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama