Polévka z jarních hráškových lusků a pórku

31. října 2009 v 15:56 | Čarodějka |  polevky

V jednom švédském časopise jsem se nechala inspirovat a uvařila jsem polévku s mladinkých hráškových lusků a pórku. Polévka byla výborná. Její chuť je mírně nasládlá a jemná. Hráškové lusky vstřebají hodně soli, proto ji musíte více osolit. Pórek zde chuť mírně zvýrazní. Zvládne to i začátečník. Tak tady je recept:

Budeš potřebovat (4 porce):

400 g hráškových lusků
1 menší pórek
sůl, pepř
2,5 l vody

Postup:

Nakrájej lusky na menší asi 1 cm velké lusky a vlož je do kastrolu. Pórek nakrájej na tenká kolečka a vlož jej k luskům. Přidej vodu, pepř a trošičku mletého pepře. Soli dej víc, ale pepřem šetři. Lusky se nesmí vařit dlouho, aby neztratily barvu a chuť. Povař je jen asi 20 minut. Poté vše rozmixuj na jemný krém. Polévku můžeš servírovat se lžící zakysané smetany a opečenými houskovými krutony.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama