Čínský lilek v česnekové marinádě

15. října 2009 v 17:07 | Čarodějka |  zelenina

Tento recept mám od mé kamarádky Yue, která je z Pekingu. Takto připravuje lilek její maminka. Já jsem měla možnost lilek u Yue ochutnat a moc mi zachutnal i když lilek zrovna v lásce nemám. Proto jsem se rozhodla s Vámi o recept podělit.


Budeš potřebovat:
1 lilek, 4 stroužky česneku, 2 lžíce cukru - jemného krystalu, 1 lžíce tmavé sojové omáčky, 2 lžíce vinného octa nebo balsamického octa, špetka soli

Postup:
Lilek nakrájíme na kostičky, nasekáme najemno česnek a dáme spolu s lilkem do mísy. Přidáme cukr, sojovou omáčku, ocet a trochu soli a zamícháme. Nejlepší je marinádu ochutnat a udělat to tak trochu podle sebe. Marináda má být sladko-slano-kyselá. Lilek necháme chvilku zaležet - stačí 30 minut.
Poté vlijeme vše do kastrolu a povaříme. Lilek by neměl být úplně měkký.
Cukr trošku zkaramelizuje, takže omáčka bude hustá. Nesmí jí být moc.

Číňani tento pokrm servírují spolu s rýží a dalšímy chody.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama